Quartet de llunes.

Podem observar un quartet de llunes de Saturn dins de la ferradura dels anells, en aquesta imatge capturada per la sonda Cassini de la NASA.

D’esquerra a dreta observem els següents satèl·lits: Epimatheus de 113 quilòmetres de grandària, al seu costat Janus de 179 quilòmetres, i a prop Prometheus de 86 quilòmetres, al final de tot observem Atles, el més petit amb només 30 quilòmetres de grandària.

En aquesta imatge podem observar la regió nord dels anells, amb la llum solar just per sobre d’aquesta estructura.

La imatge va ser pressa amb llum visible des de la càmera d’angle estret de la sonda Cassini, el passat dia 27 de juliol de 2010. En aquell moment la sonda és trobava a una distància aproximada de 1,3 milions de quilòmetres de Janus, Prometheus i Atles. Mentre que la distància a Epimatheus era de 1,2 milions de quilòmetres. La resolució de la imatge per janus, Prometheus i Atles, és de 8 quilòmetres per píxel. Mentre que  Epimatheus té una resolució de 7 quilòmetres per píxel.

pia12715.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari