Observant la llunyania.

El Mars Exploration Rover Opportunity de la NASA, ha utilitzat la seva càmera per enregistrar els últims 111 metres recorreguts en el dia d’estada a Mart número 2,353 (o sol ), que correspon al dia a la Terra 6 de setembre de 2010.

Les roderes de l’Opportunity d’aquest últim sol, les podem observar al davant en un punt intermedi a 19 quilòmetres del llarg viatge que ha fet del cràter Victòria i posteriorment del cràter Endeavour.

L’Opportunity va començar el seu viatge del cràter Victòria al Endeavour el mes de setembre de 2008, després de dos anys d’explorar el cràter Victòria.

Després que l’equip de recerca del ròver seleccionés l’Endeavour, com a propera destinació a llarg termini, les observacions d’aquesta mateixa regió varen mostrar la presència de minerals d’argila. Aquest va ser un gran descobriment, ja que els minerals d’argila, és formen exclusivament en condicions humides, i que des de l’òrbita de Mart s’ha localitzat extensament, però no s’ha examinat encara la seva superfície.

Una regió d’Endeavour és visible a l’horitzó d’aquesta imatge. Les parts més properes amb afloraments més brillants i visibles entre les crestes de les ones de sorra de color fosc, que estan esculpides pel vent.

L’Opportunity tenia una missió prevista a Mart per tres mesos i acabar el mes d’abril de 2004, des de llavors no ha parat de treballar.

pia13375.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 5:13 pm

    […] 12 Setembre 2010. Observant la llunyania.  […]

Deixa un comentari