Les espirals és mengen a les nanes.

Al voltant de la nostra galàxia, la Via Làctia i en el que seria el nostre veïnat còsmic, tenim el conegut Grup Local de Galàxies, entre elles algunes espirals que s’empassen altres galàxies nanes i que això és conegut des de l’any 1997.

Ara bé, el Grup Local amb les eeves tres galàxies espirals i les nombroses nanes, és una mostra massa petita per comprovar les teories que indiquen la freqüència dels processos d’incorporació de galàxies petites a les més grans.

Ara però, s’ha detectat per primera vegada les estructures d’una “digestió galàctica” més enllà del Grup Local. Un equip internacional d’investigadors dirigits per David martinez Delgado, membre del max Planck Institute for Astronomy i del Instituto de Astrofísica de Canarias, ha completat una recerca de galàxies espirals situades a una distància de fins a 50 milions d’anys llum de nosaltres, descobrint els senyals indicadors de l’absorció de galàxies naes per altres galàxies espirals.

Quan una galàxia espiral s’acosta a una companya més petita, com una galàxia nana, la més gran distorsiona gravitacionalment i arrossega a la més petita. En el transcurs d’alguns milers de milions d’anys, les estructures galàctiques ens mostren aquestes modificacions.  En un resultat típic, la galàxia més petita es transforma en una “corrent de marea” allargada que incorpora durant milers de milions d’anys estrelles addicionals i que lentament produiran un procés d’assimilació complert.

L’estudi mostra que els corrents de marea, amb masses entre un 1 i un 5 per cent de la massa total de la galàxia són bastant comuns en les galàxies espirals.

Les simulacions detallades que descriuen l’evolució de les galàxies, pronostiquen aquestes marees com un element de fusió entre els núvols gegants de runa que emergeixen dels disc galàctics.

pr_100907_1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Gener 7, 2013 2:33 pm

    […] 10 Setembre 2010. Les espirals és mengen a les nanes.  […]

Deixa un comentari


The document has moved here.

Moved Permanently

301 Moved Permanently