Estudiant l’atmosfera de Mart.

Un dels instruments que incorporarà la missió prevista per l’any 2016 a Mart, proporcionarà diàriament mapes globals de pol a pol, de la distribució vertical de la temperatura, pols, vapor d’aigua i núvols de gel de l’atmosfera marciana.

La missió conjunta euro-americana, ExoMars Trace Gas Orbiter, buscarà els tènues indicis sobre la possible vida a Mart. Aquest instrument denominat ExoMars Climate Sounder, subministrarà els perfils crucials diaris de l’estructura canviant de l’atmosfera. L’Agencia Espacial Europea i la NASA, han seleccionat cinc instruments de seguiment per la ExoMars Gas Orbiter. La mateixa Agencia Espacial Europea, proporcionarà uns instrument i la mateixa nau. La NASA proporcionarà els quatres instruments.

Dos dels dels instruments ja seleccionats són espectròmetres, un d’Europa i altre d’Estats Units, dissenyats per detectar les baixes concentracions de metà i altres gasos traça de l’atmosfera marciana.

“Per indicar els mesuraments dels gasos traça en el seu context, cal conèixer l’estructura de fons i la circulació de l’atmosfera”, segons va indicar en Tim Schofield, membre del JPL, responsable de la missió Clima Exo Mars Sonda. “Volem proporcionar la informació necessària per entendre la distribució dels gasos traça identificats pels espectròmetres. Identificarem en la circulació atmosfèrica els aerosols, la pols i el gel, en el rastreig del gas i les seves reaccions químiques que afecten l’atmosfera i els gasos traça”.

477972main_pia13353_946-710.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


The document has moved here.

Moved Permanently

301 Moved Permanently