Galàxies que s’atrauen.

NGC 5426 i NGC 5427 són dues galàxies espirals de grandàries similars involucrades en una dansa espectacular. No és del tot segur que aquesta interacció acabi amb una col·lisió i al final amb la fusió de les dues galàxies, encara que de moment  ja estan afectades amb la interacció. Ambdues són conegudes amb el nom d’Arp 271, el seu constant moviment perdurarà per desenes de milions d’anys, generant noves estrelles com a resultat d’aquesta interacció gravitatòria mútua, com podem observar amb l’estirada entre les dues galàxies que ja s’estan ajuntant. Situades a uns 90 milions d’anys llum de nosaltres en la constel·lació de la Verge, el parell Arp 271 té una extensió d’uns 130.000 milions d’anys llum . Van ser descobertes originalment l’any 1785 per William Herchel. Segurament la nostra Via Làctia patirà una col·lisió similar d’aquí uns 5.000 milions d’anys , amb la veïna galàxia d’Andromeda que ara està situada a uns 2,6 milions d’anys llum de la Via Làctia.

Aquesta imatge va ser capturada amb l’instrument EFOSC, instal·lat en el New Technology Telescope situat l’Observatori de La Silla a Xile. La va imatge va ser enregistrada amb tres filtres diferents (B, V i R) en un temps total d’exposició de 4.440 segons. El camp de visió és equivalent a 4 minuts d’arc.

potw1035a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari