Caravaggio i Cassini: entre la llum i la foscor.

La sonda espacial Cassini de la NASA ens ha enviat les imatges del seu darrer acostament a diverses llunes de Saturn, mostrant-nos clars i ombres, dignes de pintors com Caravaggio.

L’acostament és va produir el passat dia 13 d’agost de 2010, observant els guèisers d’Enceladus, així com també imatges de Tethys i Dione.

Les imatges inclouen les millors que s’han observat fins avui del cràter Penelope, (la qual és la que publiquem), situat en la lluna glacial de Tethys. El cràter Penelope té uns 150 quilòmetres de diàmetre, i es el segon més gran d’aquest satèl·lit.

La Cassini va obtenir un retrat d’Enceladus per sobre del brillant arc de l’atmosfera de Saturn, semblant a una “natura morta” llunàtica, on observem les fissures conegudes com a “franges de pell de tigre”, situades en la regió polar sud d’aquest satèl·lit. Aquestes franges de pell de tigre, reben aquest renom per les fissures per on s’expulsa el vapor d’aigua, així com les partícules orgàniques cap l’espai, aquesta regió en concret s’anomena Canal de Damasc. Els científics encara estan analitzant la llum escanejada per l’espectròmetre infraroig dels diferents compostos observats.

cassini20100816-a-full1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari