Persèids 2010 en el VLT.

Com tots els anys a mitjans del mes d’agost, arriba la pluja de meteors dels Persèids. Aquests meteors és coneixen col·loquialment com a “estrelles fugaces”, i que són caudades per la runa còsmica que penetra a l’atmosfera terrestre a gran velocitat, deixant d’aquesta manera un rastre incandescent. La majoria d’aquestes partícules són més petites que un gra de sorra i que en general és desintegren a l’atmosfera, només en rares ocasions arriben a la superfície de la Terra en forma de meteorit.

La pluja d’estrelles dels Persèids és produeixen quan la Terra és mou a través del torrent de runa deixada pel cometa Swift-Tuttle. Aquest any 2010, el màxim ha estat entre la nit del 12 al 13 d’agost . Tot i que els Persèids s’observen millor a l’hemisferi nord, a causa de la trajectòria de l’òrbita del cometa Swift-Tuttle, la pluja també va ser observada des d’un cel excepcionalment fosc, com el el del Paranal a Xile.

Aquí podem observar una de les fotografies capturades la nit del 12 al 13 d’agost, de les 8.000 que és van capturar per tal de generar un time-lapse, amb el conjunt del Very Large Telescopi com a fons del cel.

potw1033a1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 4:26 pm

    […] 19 Agost 2010. Persèids en el VLT.  […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.