WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 13:17:52' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El canvi climàtica registrat a les capes del pol nord de Mart.

Els dipòsits estratificats del pol nord, són capes de gel en pols de fins a 3 quilòmetres de gruix. Aquests estrats els podem observar en les parets i escarpats on els dipòsits estan trencats.

La brillant regió situada en la part superior és la superfície plana que hi ha sobre de la paret. La paret que observem té un relleu vertical d’aproximadament 600 metres.

Es creu que els dipòsits estratificats del pol nord probablement és van formar recentment (aproximadament alguns milions d’anys), com a resultat de les variacions rítmiques a l’òrbita del planeta Mart i que va fer canviar la distribució del gel d’aigua a tot el planeta. A mesura que el gel es va moure cap a dalt com a conseqüència dels canvis climàtics, les capes de gel van augmentar en gruix. Això és similar al que els científics estudien en el gel terrestre de l’Antàrtida i Groenlàndia, i d’aquesta manera entendre millor com a evolucionat el clima a la Terra en les ultimes desenes de milers d’anys.

En aquests estrats es poden observar tres evidències: en primer lloc, que les capes individuals tenen diferents textures de superfície. Alguns científics creuen que el canvi de textures podrien reflectir l’evolució de les propietats físiques, com podrien ser el contingut i la mida de la pols i els grans de gel.

En segon lloc, hi ha diferents disconformitats, o llocs o s’interromp i és recobreix per una altre capa. Aquestes discordances es deuen als períodes en què les capes s’han anat reduint o eliminant.

Finalment les ratlles fosques i brillants que és deuen als vents més recents que bufen per les superfícies gelades, i que ens informen dels patrons del vent en el clima polar actual.

esp_018482_27902.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

 

 

 

 

 

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari