WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 14:49:09' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El WISE observa un núvol prim.

Aquesta imatge ha estat capturada pel Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) de las NASA, el qual ha enregistrat les brillants regions del Petit Núvol de Magallanes (SMC), conegut també com NGC 292. El Petit Núvol de Magallanes, és una petita galàxia situada aproximadament a uns 200.000 anys llum de nosaltres.

El Petit Núvol de Magallanes, se l’hi `va posar el nom en record de l’explorador portuguès Fernando de Magallanes, quan va observar aquests petits núvols l’any 1519, durant el seu viatja al voltant del món. Això va ser possible, ja que aquesta petita galàxia és visible a simple vista, en condicions de cel fosc a l’hemisferi sud.

La galàxia està situada dins de la constel·lació del Tucà. Aquest núvol sembla que doni voltes al voltant del pol sud celeste. A prop d’aquesta petita galàxia, encara que no és visible en aquesta imatge, és troba el Gran Núvol de Magallanes.

En un primer moment, els astrònoms creien que aquestes dues galàxies giraven entorn a la nostra galàxia, la Via Làctia, tot i que recents estudis suggereixen que aquestes galàxies poden passar de llarg de la nostra galàxia.

Aquesta imatge del WISE ens mostra com és d’irregular la SMC. Les galàxies és classifiquen segons la seva forma: com espirals o el·líptiques. Les galàxies irregulars, no entren en cap d’aquestes categories, són úniques en les seves formes.

Les dues estructures en forma d’estries que podem observar en la part superior de la imatge, corresponen a dos satèl·lits que orbiten entorn a la Terra, i que passaven entre el Petit Núvol de Magallanes i el WISE.

Aquesta imatge, és un mosaic feta amb els quatre detectors infrarojos situats a bord del WISE. El color d’aquesta imatge, representa diferents longituds d’ona en llum infraroja. Els colors blau i cians, representen la llum en una longitud d’ona entre els  3,4 i 4,6 microns, emeses principalment per les estrelles. Els colors verd i vermell, re`presenten la llum en 12 i 22 microns, i que representa la llum emesa a través de la pols calenta.

pia131241.jpg 

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 8:03 pm

    […] 11 Agost 2010. El WISE observa un núvol prim.  […]

Deixa un comentari