Orbitant al gel.

Mentre Enceladus envia gel d’aigua a l’espai, des de la regió del pol sud, el vehicle espacial Cassini , ha enregistrat el seu pas per davant del dèbil anell E del planeta Saturn, dins del qual gira la menciona lluna.

Observant altres imatges d’aquest satèl·lit podem saber més coses de l’activitat d’aquesta lluna, i d’aquesta manera conèixer com va ajudar a formar l’anell E. Aquest anell l’observem molt dèbilment des d’aquesta posició. La regió més brillant del satèl·lit ( la regió situada a l’esquerra), està il·luminada pel Sol, mentre que la regió més fosca, a la dreta ho està per la llum que prové de Saturn. Enceladus té un diàmetre de 504 quilòmetres.

La imatge és va prendre en llum visible amb la càmera d’angle estret de la sonda espacial Cassini, el passat dia 26 d’abril de 2010, des d’una distància aproximada de 993.000 quilòmetres. L’angle de fase entre el Sol, Enceladus i la sonda era de 162 graus. La resolució de la imatge és de 6 quilòmetres per píxel.

pia126931.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari