Cercadors d’exoplanetes a La Silla.

En la recerca de mons llunyans, pocs telescopis han tingut tant èxit com el telescopi de 3,6 metres de diàmetre de l’ESO, així com també el telescopi suís Leonhard Euler de 1,2 metres de diàmetre, ambdos integrats en la mateixa imatge.

El telescopi de 3,6 metres de diàmetre aixopluga l’HARPS (High Accuracy Radial velocity Planet Searcher), un espectrògraf amb una precisió incomparable, i que disposa de varis rècords en la recerca d’exoplanetes, inclòs el descobriment del exoplaneta menys massiu i el més petit que s’ha observat fins ara. El HARPS i el telescopi Leonhard Euler han permès als astrònoms descobrir, que sis planetes d’una mostra de 27 estaven orbitant en la direcció oposada a la rotació de la seva estrella amfitriona, el que suposa un seriós repte i una inesperada contrarietat a les actuals teories de la formació planetària.

A 2.400 metres d’alçada sobre el nivell del mar, al sud del desert d’Atacama a Xile, La Silla va ser el primer lloc d’observació de l’ESO. A més del telescopi de 3,6 metres de diàmetre també hi ha el New Technology Telescope (NTT) i el telescopi de 2,2 metres de diàmetre MPG/ESO, així com altres telescopis més petits.

potw1031a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


The document has moved here.

Moved Permanently

301 Moved Permanently