L’atles de Mimes

S’ha presentat el conjunt més complert dels mapes cartogràfics que formen un atles d’alta resolució de Mimes, una lluna del planeta Saturn. L’atles és un producte de l’equip de recerca de la missió espacial Cassini de la NASA.

Mimes va ser observat en un primer moment per la sonda Voyager de la NASA, durant els primers anys de la dècada de 1980, on és va poder observar un gran cràter que el fa sembla molt a “L’estrella de la Mort”. Com podem observar en el mapa el cràter s’anomena Herchel.

Els fulls del mapa, formen una sèrie de tres quadrangles que cobreixen la superfície sencera de Mimes, a una escala de 1:1.500.000. Les dades dels mapes han estat preses per les càmeres de la sonda Cassini. El radi de Mimes, utilitzat per confeccionar aquesta projecció en el mapa, és de 198,2 quilòmetres. La resolució d’aquesta imatge és de 216,2 metres per píxel. Mentre que la resolució del mapa, és de 16 píxels per grau.

Tots els noms inclosos en el mapa, han estat aprovats per la Unió Astronòmica Internacional (IAU).

També podem observar una anterior versió d’aquesta mapa, elaborada el mes d’octubre de 2008.

pia12793.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 5:13 pm

    […] 5 Agost 2010. L’atles de Mimes.  […]

Deixa un comentari