El que ens amaga de veritat.

Combinant imatges en llum blanca, amb les dades d’una imatge magnètica (en blanc i negre), podem mostrar la connexió entre les taques solars i els seus fonaments magnètics (imatge del 26 de juliol de 2010). El parell de taques solars d’una grandària mitjana, s’observen com a taques fosques en la regió inferior del Sol.

Aquestes regions disposen d’intensos camps magnètics que emergeixen de l’interior del Sol. També podem detectar la intensitat magnètica del Sol. El magnetograma ens mostra les taques solars com a regions d’alta activitat, les regions blanques i negres indiquen la polaritat magnetica nord o sud.

Les regions magnèticament actives entre les quals és troben les taques solars, són sóvint les font de tempestes solars. Tant les imatges en llum blanca continua, com les imatges del magnetograma, han estat preses pel Michelson Doppler Imager (MDI), un instrument a bord del SOHO.

beneath_med.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Gener 7, 2013 2:42 pm

    […] 4 Agost 2010. El que ens amaga de veritat.  […]

Deixa un comentari

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.