Instruments seleccionats per anar a Mart.

ESA PR-17 2010, ha estat seleccionat conjuntament per l’ESA i la NASA, com un dels instruments científics que aniran en la primera missió al planeta Mart, fruit d’aquesta col·laboració. La missió planificada per l’any 2016, estudiarà la composició química de l’atmosfera marciana, incloent-hi el metà. Aquest hidrocarbur, va ser descobert l’any 2003 en el planeta Mart, i que podria assenyalar la possible presència de vida en el planeta vermell.

La NASA i l’ESA estan col·laborant en un projecte conjunt d’exploració marciana sense precedents, per tal de preparar les futures missions a Mart. El ExoMars Trace Gas Orbiter, serà el primer d’una sèrie de missions que ajudaran a trepitjar la superfície d’aquest planeta.

L’ESA i la NASA han seleccionat fins ara cinc instruments de les dinou propostes presentades el mes de gener de 2010. Les que és considerin que disposen del major valor científic, amb el risc més baix, seran desenvolupades pels equips internacionals de científics e enginyers dels dos costats de l’atlàntic.

En aquesta imatge podem apreciar una representació artística del que serà el satèl·lit ExoMars Trace Gas Orbiter, amb projecte i construcció de l’ESA i la NASA, on podem observar l’orbitador i el mòdul de descens.

exomars_01_150610.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 1:57 pm

    […] 3 Agost 2010. Instruments seleccionats per anar a Mart.   […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.

Moved Permanently