Una brillant estrella situada en una veïnat acolorit.

Una nova i espectacular imatge capturada pel Wide Field Imager de l’ESO de l’Observatori de La Silla, ens mostra la brillant e inusual estrella WR 22, així com el seu entorn. WR 22 és una estrella molt calenta i brillant que està escampant la seva atmosfera a l’espai a una velocitat d’alguns milions de vegades superior al nostre Sol. Aquesta estrella està situada a l’exerior de l’espectacular Nebulosa de Carina.

Les estrelles molt massives viuen ràpidament i moren joves. Alguns d’aquests fars estel·lars emeten una radiació tant intensa a través de les seves denses atmosferes al final de les seves vides, que escampen el material cap l’espai alguns milions de vegades més ràpid que les estrelles tranquil·les com el Sol. Aquests rars objectes, molt calents i massius són coneguts com estrelles Wolf-Rayet, en honor dels dos astrònoms francesos que les van identificar per primera vegada, a mitjans del segle 19. Una de les més massives que s’ha pogut identifiar, és coneix com WR 22. Que la podem observar en el centre de la fotografia, generada a partir d’imatges capturades a través de filtres de color vermell, verd i blau, amb el Wide Field Imager del telescopi de 2,2 metres de diàmetre MPG/ESO, situat a l’Observatori de La Silla, a Xile. WR 22 és membre d’un sistema doble estel·lar, i que les últimes mesures indiquen que disposa d’una massa equivalent a 70 vegades el nostre Sol.

WR 22 està situada en la constel·lació austral de Carina. Tot i que l’estrella és troba a una distància de més de 5.000 anys llum de nosaltres, és tant brillant que pot ser observada dèbilment a simple vista. WR 22 és una de les moltes estrelles excepcionalment brillants associades a la Nebulosa Carina (també oneguda com NGC 3372), situada en la part exterior de la Via Làctia, al fons d’aquesta imatge.

eso1031a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari