El WISE ens mostra una imatge global del cel.

El Wide-field Infrared Survey Explorer (WISE) de la NASA, ha completat el primer enregistrament sencer del cel el passat dia 17 de juliol de 2010. La missió ha generat més d’un milió d’imatges fins ara; observant des de propers asteroides, fins a llunyanes galàxies.

“Amb una ràpida visió el WISE ha enregistrat completament el cel amb un total de 1,3 milions d’imatges”, comenta l’Edward Wright, investigador responsable de la missió i membre de la Universitat de Califòrnia.

Les imatges s’han processat i s’ha ajuntat, per tal d’aconseguir una única imatge. En detall ens mostra el cúmul d’estrelles de les Pleiades, envoltades per uns núvols de pols. La regió esmentada cobreix uns 7 graus quadrats, equivalents a la grandària de 35 llunes plenes.

Aquesta imatge és va prendre el mes de febrer i ha estat enregistrada amb els quatre detectors WISE treballant en longitud d’ona infraroja. Aquesta visió infraroja, detecta la pols que envolta la regió de les Set Germanes. La llum infraroja, ens mostra també les estrelles més petites i més joves d’aquesta família.

469410main_pia13120-4x3_946.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 5:14 pm

    […] 20 Juliol 2010. El WISE ens mostra una imatge global del cel.  […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.


301 Moved Permanently

Moved Permanently