Eclipsi parcial de Sol al VLT.

El passat dia 11 de juliol, entre les 14h 15m i les 16h 51m (hora de Xile continental), l’ombra del eclipsi total de Sol, va creuar l’oceà Pacífic, tocant al seu pas varies petites illes, incloent-hi Tuamotu a la Polinèsia francesa. mangaia a les illes Cook i l’illa de Pascua a Xile. L’eclipsi  total va fregar el sud del territori continental de Xile i va poder ser observat com a parcial a la resta del país.

A Xile continental, fora de la regió de completa fosco, l’eclipsi va ser parcial i visible des de l’observatori del Paranal de l’ESO. En Yuiu Beletsky, va ser el reporter fotogràfic i va obtenir aquesta curiosa fotografia.

A simple vista, els eclipsis són difícils i perillosos de mirar, fins que arriben a la seva màxima fosco. De totes maneres, amb un filtre és possible reduir la brillantor i mostrar d’aquesta manera com avança la Lluna i va tapant el disc del Sol. En aquesta fotografia podem observar el Sol eclipsat, al costat d’un observatori del Very Large Telescope del Paranal.

potw1028a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.