Rosetta s’acosta a Lutetia.

L’asteroide Lutetia s’ha mostrat com un món món colpejat i amb molts cràters. La missió Rosetta de l’ESA, ens ha enviat les primeres imatges d’aprop d’aquest supervivent d’un primitiu i violent Sistema Solar.

El vol d’acostament, ha estat un èxit, ja que els instruments de Rosetta han funcionant perfectament. L’apropament a l’asteroide, és va produir a una distància de 3.162 quilòmetres.

Les imatges ens mostren a Lutetia fortament crateritzat, ja que ha patit montíssims impactes des del seu origen, fa uns 4.500 milions d’anys. La sonda Rosetta ha observat una gran depressió de  costat a costat de l’asteroide, mentre anava girant. Les imatges ens confirmen que Lutetia és un cos allargat, amb unes dimensions de 130 quilòmetres.

Les fotografies que provenen de l’instrument OSIRIS de la Rosetta, combinen dades de les càmeres de gran camp i d’angle estret. En la seva màxima aproximació, les imatges de Lutetia, tenen una resolució de 60 metres.

4_closest_approach0.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Gener 7, 2013 2:43 pm

    […] 18 Juliol 2010. Rosetta s’acosta a Lutetia.   […]

Deixa un comentari