Composició fotogràfica de l’eclipsi de Sol del 2010.

Podem observar aquesta composició fotogràfica de lúltim eclipsi solar (en colors blanc i gris), feta per la Williams College, durant l’expedició a Easter Island al sud del Pacífic, el passat dia 11 de juliol de 2010. Aquesta imatge s’afegit a la corona exterior del Sol presa per el Large Angle Spectrometric Coronograph (LASCO), situat en el vehicle espacial SOHO i mostrada en un fals color vermell. El LASCO utilitza un disc per ocultar el brillant Sol i mostrar d’aquesta manera la corona interior, de manera que així és pot observar i estudiar en detall.

A més, podem observar la fosca silueta de la Lluna que cobreix una imatge del Sol presa en llum ultraviolada, així com les dades del Atmospheric Imaging Assembly on Solar Dynamics Observatory (SDO). Aquesta combinació ens mostra les estructures de la corona interior i exterior.

eclipse2010_comp_med1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80