Tethys i Melanthius.

El vehicle espacial Cassini ha observat l’hemisferi escarpat que és troba a la cara oculta de Saturn, i que per tant no és observable des del planeta, del satèl·lit Tethys, on podem observar el gran cràter Melanthius a prop del pol sud d’aquesta lluna.

Melanthius és un cràter d’uns 250 quilòmetres de diàmetre, situat en el satèl·lit Tethys, una lluna d’uns 1.062 quilòmetres de grandària, el qual disposa d’un angle de rotació de 19 graus.

Aquesta imatge és va prendre en llum visible amb la càmera d’angle estret del vehicle espacial Cassini de la NASA, el passat dia 29 d’abril de 2010. Les dades és van capturar des d’una distància de 670.000 quilòmetres, amb un angle de fase, és a dir una inclinació entre el Sol, Tethys i la sonda de 41 graus. La resolució d’aquesta imatge és d’uns 4 quilòmetres per píxel.

pia12676.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Gener 7, 2013 2:34 pm

    […] 15 Juliol 2010. Tethys i Melanthius.  […]

Deixa un comentari