Roques amuntegades en una planura de Mart.

Observem una imatge presa per la sonda europea Mars Express, on és troba el cràter que recorda al famós navegant portugès Fernando Magallanes, situat en una planura exposada als vents del planeta, i on trobem uns misteriosos túmuls rocosos.

Aquesta regió té unes dimensions aproximades de 190 X 112 quilòmetres, i que cobreix una àrea d’uns 21.280 quilòmetres, aproximadament la mida d’Eslovènia. Aquesta regió és troba al sud-oest de la regió volcànica de Tharsis, en les terres altes del sud del planeta Mart.

Observem el cràter Magallanes, que és el resultat d’un impacte d’uns 100 quilòmetres de diàmetre. Encara que nomes observem una petita regió, gràcies a les dades de la càmera Mars Express High-Resolution Stereo Camera (HRSC).

L’oest d’aquesta regió (en la part superior d’aquesta imatge), observem unes protuberàncies irregulars brillantment acolorides. Aquestes estructures tenen fins a 2 quilòmetres d’alçada, i una observació detallada ens mostra que són probablement grans túmuls de roca i que tanmnmateix el seu origen encara és un misteri.

468-20100306-6547-6-co-01-m.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 1:57 pm

    […] 13 Juliol 2010. Roques amuntegades en una planura de Mart.   […]

Deixa un comentari