Construint el E-ELT.

Aquesta serie de represntacions artístiques, ens mostren les principals fases de la construcció del European Extremely Large Telescope (E-ELT), tenint en compte que el començament de les obres començarant a finals d’aquest any. El E-ELT és construiràen el Cerro Armazones a 3.060 metres d’alçada a prop de l’Observatori Paranal de l’ESO a Xile, amb un inici de les operacions de recerca per l’any 2018.

Amb un mirall principal de 42 metres de diàmetre, molt més gran que qualsevol telescopi òptic en funcionament, el E-ELT serà “l’ull més gran del món” observant el cel.

El E-ELT intentarà estudiar els reptes científics més importants del nostre temps, i s’espera aconsegueixi notables descobriments, incloent-hi el seguiment de planetes semblants a la Terra, que estan al voltant d’altres estrelles en les anomenades “zones habitables”, on podria existir la vida: uns dels Sants Grials de l’astronomia observacional moderna.

Construir l’Observatori del E-ELT, és realment una gran obra d’enginyeria. Degut a la grandària dels instruments situats a l’observatori, la cúpula mòbil tindrà uns 80 metres d’alçada de la catedral de St. Paul de Londres.

potw1027a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:29 pm

    […] 12 Juliol 2010. Construint el E-ELT.  […]

Deixa un comentari