El Planck observa tot el cel.

Aquesta imatge del cel obtinguda amb radiació de microones ha estat generada a partir de les dades detectades per la sonda Planck. Aquestes baixes freqüències no poden ser observades per l’ull humà, i cobreixen un rang entre 30 i 857 GHz.

L’estructura granulosa del fons còsmic de microones, amb les seves diminutes fluctuacions de temperatura, reflecteixen les variacions de densitat des de que és va formar el nostre Univers.

Una gran regió del nostre cel i que s’esten per sobre i sota del pla galàctic, està dominat  per l’emissió difusa de gas i pols de la Via Làctia. Podem observar d’aquesta manera el contorn de pla galàctic en senyal de microones, alhora que també destaca l’estructura a gran escala de la nostra galàxia.

Tot i que els dos principals components de microones del cel són separables només en certes àrees, podem observar en un primer pla tot el cel gràcies a les sofisticades tècniques d’anàlisi d’imatges desenvolupades pels equips científics del Planck. Aquestes tècniques es basen en la cobertura de l’observació d’una única freqüència, que proporciona una gran exactitud en les seves mesures.

Aquesta imatge és un recull de dades recollides pel Planck durant el seu primer estudi global, i que cobreix prop de 12 mesos d’observacions.

pia132392.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari