CID-42, un forat negre rebotat.

L’evidència d’un forat negre en retrocés s’ha localitzat amb les dades de l’Observatori de raigs X Chandra, el XMM-Newton i el Telescopi Espacial Hubble (HST), així com altres telescopis terrestres. Aquesta nova recerca informa d’aquest forat negre que ha rebut la força del rebuig de les ones gravitatòries d’un sistema de dos forats negres, que formen part d’un sistema triple de forats negres que s’ha format fa pocs milions d’anys.

El descobriment d’aquest objecte en aquesta imatge composta, prové d’un gran estudi en multi-longitud d’ona, conegut com a Cosmic Evolution Survey (COSMOS). Aquesta recerca inclou les dades del Chandra, Hubble, XMM-Newton i d’altres observatoris terrestres. De les 2.600 fonts de raigs X estudiades amb el COSMOS, només una, que s’anomena CID-42 és troba situada en una galàxia situada a uns 3,9 milions d’anys de llum de nosaltres, que coincideix amb les dues fonts òptiques compactes. En aquesta imatge, la font de raigs X detectada pel Chandra és de color blau, mentre que les dades del Hubble s’observen s’observen de color daurat. Les dues fonts blanques que s’observen en el centre de la imatge és poden observar òpticament amb el HST, però no visibles amb el Chandra per no poder-les observar per separat.

cid42.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 5:14 pm

    […] 7 Juliol 2010. CID-42, un forat negre rebotat.  […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.


301 Moved Permanently

Moved Permanently