R Corona Australis, una aquarel·la còsmica.

Aquesta magnifica imatge de la regió que envolta a l’estrella R Coronae Australis, va ser generada a partir d’imatges preses amb el Wide Field Imager (WFI) de l’ESO a l’observatori de La Silla, a Xile. R Coronae Australis està situada en el cor d’una regió propera de formació estel·lar i està envoltada per una delicada nebulosa de reflexió blavosa que és troba en un enorme núvol de pols. La imatge ens mostra sorprenents i nous detalls d’aquesta espectacular regió del cel.

L’estrella R Coronae Australis està situada en una de les més properes i espectaculars regions de formació estel·lar. Aquesta fotografia va ser capturada amb el Wide Field Imager (WFI) amb el telescopi de 2,2 metres de diàmetre MPG/ESO de l’observatori de La Silla. La imatge és una combinació de dotze imatges preses amb els filtres vermell, verd i blau.

Aquesta imatge ens mostra una regió del cel que ocupa una grandària aproximada de la Lluna plena. Això equival a uns quatre anys llum d’extensió, i està situada a uns 420 anys llum de nosaltres en la constel·lació de Corona Australis.

L’intensa radiació que desprenen aquestes joves i calentes estrelles, interactua amb el gas que les envolta i reflecteix o és emesa en diferents longituds d’ona. Aquests processos complexos estan determinats per la física del medi interestel·lar i les propietats de les estrelles,són els responsables d’aquests espectectaculars colors de la nebulosa.

L’enorme núvol de pols que envolta la nebulosa de reflexió s’aprecia en aquesta imatge amb nivell impressionant. Els subtils colors i les variades textures dels núvols de pols que observem en aquesta imatge l’hi donen una aparença impresionista. Un sender fosc creua des del centre fins a la part inferior esquerra. Aquí la llum visible emesa per les estrelles que s’estan formant dins del núvol completament absorvit per la pols. Aquests objectes només poden ser observats en longituds d’ona més llargues, utilitzant una càmera que pugui detectar la radiació infraroja.

eso1027a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari