L2 serà la nova casa a l’espai del Telescopi Espacial James Webb.

Quan és pregunti a un astrònom per l’òrbita del nou Telescopi Espacial James Webb, la resposta podrà sonar a alugna cosa de ciència ficció. El Webb no estarà orbitant entorn a la Terra, si no que estarà a una distància aproximada d’un milió i mig de quilòmetres de nosaltres en un lloc anomentat “L2″.

L2 és el punt més curt del segon Punt de Lagrange, un meravellós accident de la gravetat i mecànica orbitària, el lloc perfecte per aparcar el telescopi Webb a l’espai. Dels Punts de Lagrange, n’hi ha cinc, el lloc perfecte on la gravetat del Sol i de la

El terme Lagrange pot sonar futurista o misterós, aquest nom honora al matemàtic i astrònom, Joseph Louis Lagrange nascut l’any 1736 a  Turí (Italia), el qual va fer importants contribucions a la mecànica celeste. Lagrange va estudiar el “problema dels tres cossos” (anomenat pel sistema orbital de tres cossos orbitant entre ells ) el Sol, la Terra i la Lluna.

El terme L2 correspon a una regió situada a 1.500.000 quilòmetres de la Terra, la qual és troba alineada tant amb el Sol com amb la Terra. La gravetat afegida dels cossos grans que estiren en la mateixa direcció donen al vehicle espacial la força necessària per que pugui fer una òrbita anual entorn de la Terra. Així dons el telescopi Webb és posarà en aquest punt d’equilibri anomenat L2.

463480main_lagrange_point_l.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari