Els sediments d’Aram Chaos.

Sembla ser que Aram Chaos és un antic cràter d’impacte. El terreny adjacent és esmicolat, donant-li una aparença caòtica (d’aquí prové el nom de Chaos). Els científics han suggerit que en un temps passat podria haver existit un llac d’aigua, on ara observem els seus sediments.

El mineral hematita (ric en ferro) ha estat detectat per les sondes espacials situades en òrbita, a l’interior d’Aram Chaos. Aquest mineral ha estat identificat en diversos llocs del planeta Mart, incloent-hi el lloc de l’aterratge dels Mars Explorations Rover, a Meridiani Planum. L’hematita de Meridiani Planum, així com el d’Aram Chaos, o la majoria que s’ha detectat és va formar per la precipitació de l’aigua.

Aquesta imatge pressa per la HiRISE ens mostra els sediments en tons clars a l’interior d’Aram Chaos que podrien haver-se format en un antic llac. Per desgràcia els materials que han format la runa fosca, amaguen una gran part d’aquest sediment, i que el fa difícil de detectar-lo en les roques. Els dipòsits de tons clars situats al sud (a sota de la imatge) són més clars i estan plens de forats.

Aquestes estructures circulars amb regions centrals de color fosc, podrien ser cràters d’impacte i que s’han reomplert parcialment amb aquesta runa fosca, incloent-hi sorra.

psp_002839_18251.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:29 pm

    […] 3 Juliol 2010. Els sediments d’Aram Chaos.   […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.