Els 12.000 dies de viatge de la Voyager 2.

El vehicle espacial Voyager 2 de la NASA, va complir el passat dia 28 de juny d’aquest any, 12.000 dies treballant contínuament a l’espai. Durant gairebé 33 anys, aquest venerable vehicle espacial ens ha enviat gran quantitat de dades dels planetes exteriors, així com de l’interacció del vent solar sobre els mateixos planetes.

Entre altres descobriments, la Voyager 2 va descobrir la Gran Taca Fosca del planeta Neptú, així com els potents vents que en aquest planeta viatgen fins a 1.700 quilòmetres per hora.

Els dos vehicles espacials Voyager, han estat treballant contínuament a l’espai profund. El Voyager 2 va ser llançat a l’espai el dia 20 d’agost de 1977, mentre que el Voyager 1 ho va ser el dia 5 de setembre del mateix any. Els dos vehicles espacials van ser enviats a l’espai durant el mandat del president nord-americà Jimmy Carter.

Els dos vehicles, són els objectes humans més distants de nosaltres, situats en el límit de l’heliosfera; la bombolla del vent solar que envolta tot el Sistema Solar.

Els responsables de la missió, creuen que el Voyager 1 deixarà el nostre Sistema Solar, per endinsar-se a l’espai interestel·lar durant els propers cinc anys més o menys, mentre que el Voyager 2 ho farà algun temps després.

Aquests vehicles hauran viatjat uns 21.000 milions de quilòmetres, ara és troben situats a una distància de 14.000 milions de quilòmetres del Sol. Les seves senyals que viatgen a la veloxitat de la llum, triguen en arribar a la Terra, 12,8 hores.

449846main_voyager20100430.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 1:32 pm

    […] 1 Juliol 2010. Els 12.000 dies de viatge de la Voyager 2.   […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80