WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 23:16:38' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Observant les restes del misteriós flaix del planeta Júpiter.

Les observacions detallades  fetes amb el Telescopi Espacial Hubble, han determinat les característiques del flaix de llum observat el passat dia 3 de juny en el planeta Júpiter. Un gegant meteor va cremar-se en les capes altes de l’atmosfera del planeta Júpiter. Aquest visitant espacial, però no és va submergir totalment en la seva atmosfera ja que va explotar i escampar la seva runa en un revelador núvol de pols.

Astrònoms de tot el món, van observar que alguna cosa havia colpit al planeta gegant, per tal de desencadenar un energètic flaix de llum i poder observar-lo des de 700 milions de quilòmetres. Per aquest motiu, s’han generat models per tal d’entendre “l’ull negre” d’aquest impacta.

La fina i ultraviolada visió de la Càmera de Gran Camp 3 del Hubble, ha mostrat les seqüeles d’aquesta col·lisió còsmica, en imatges preses el dia 7 de juny (tres dies després de l’observació del flaix) i que mostrava el núvol de runa. Això significa que l’objecte no va travessar els núvols i va explotar com una bola de foc.

La taca observada en l’atmosfera de Júpiter, és semblant a la sèrie de fragments cometaris que van impactar el mes de juliol de 1994. Un fenomen similar va succeir el mes de juliol de 2009, quan un asteroide va impactar també sobre el planeta Júpiter.

hs-2010-20-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari