Nous planetes descoberts pel CoRoT.

El telescopi espacial CoRoT (Convection, Rotation and Transits) està controlat per l’Agencia Espacial  Francesa CNES. Aquest telescopi està descobrint planetes fora del nostre sistema solar (exoplanetes), quan un d’aquests passa per davant de la seva estrella.

Una vegada el CoRoT detecta un trànsit, és fan les observacions addicionals amb observatoris terrestres. Tot i que els astrònoms no poden observar directament els planetes, utilitzen les dades recollides a la Terra per mesurar les dimensions, masses i òrbites amb més precisió. D’aquesta manera amb una informació global de tots els exoplanetes, podem disposar d’una visió completa sobre la formació i evolucíó d’aquests planetes.

“Cadascun d’aquests planetes és interessant per si mateix, però el que és realment fascinant són la gran diversitat que hi ha entre ells”, comenta la Drª Suzanne Aigrain , membre del Departament de Física de la Universitat d’Oxford. “Els planetes són objectes intrínsecament complexos, i encara ens queden moltes coses per conèixer”.

“Totes les descobertes d’un sistema planetari extrasolar són noves peces d’un trencaclosques de com és formen i evolucionen aquests sistemes. Com més sistemes descobrim, millor podrem entendre els seus processos”, comenta en Magali Deleuil, investigador del Laboratori d’Astrofísica de Marsella (LAM), i responsable del programa d’exoplanetes del CoRoT.

10361_corot_family.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 1:32 pm

    […] 18 Juny 2010. Nous planetes descobertes pel CoRoT.  […]

Deixa un comentari