La primera llum del TRAPPIST.

Un nou telescopi robotitzat ha capturat la seva primera llum a l’Observatori de La Silla de l’ESO a Xile. TRAPPIST (TRAnsting Planets and PlanetesImals Small Telescope) està dedicat a estudiar sistemes planetaris des dues visions diferents: la detecció i estudi de les característiques de planetes situats fora del nostre Sistema Solar (exoplanetes), i l’estudi de cometes que giren entorn al Sol. El telescopi de 60 centímetres de diàmetre, estarà diirigit des d’una sala de control situada a 12.000 quilòmetres de distància, a Lieja, Belgica.

“Els camps de treball del projecte TRAPPIST són parts importants en un camp de recerca interdesciplinàri emergent, l’astrobiologia que és dedica a estudiar l’origen i distribució de la vida a l’Univers”, comenta en Michaël Grillon, responsable de la recerca en exoplanetes.

TRAPPIST detectarà exoplanetes utilitzant mesures d’alta precisió en les “disminucions de lluminositat” de les estrelles que poden ser causades per exoplanetes en trànsit. Durant aquests trànsits, la brillantor observada de l’estrella disminueix lleugerament degut que el planeta bloqueja una part de la llum de l’estrella. Com més gran és el planeta, més llum bloquejarà i d’aquesta manera disminuirà més la brillantor de l’estrella.

Aquesta fotografia correspon a la primera llum del TRAPPIST, la qual ens mostra la Nebulosa de la Taràntula, situada en el Gran Núvol de Magallanes (LMC), una de les galàxies més properes a nosaltres.

eso1023a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80