Runa estel·lar.

Aquesta imatge composta, ens mostra a N49, un romanent d¡una supernova observada dins del Gran Núvol de Magallanes. Aquesta observació ha estat efectuada per l’Observatori de raigs X Chandra de la NASA, la qual ens mostra l’evidència d’un objecte en forma de “bala” que surt de dins del núvol, i que són les runes de l’estrella que va explotar.

Per detectar aquesta bala a N49, els investigadors van utilitzar el Chandra durant més de 30 hores. Amb les noves dades del Chandra, s’ha pogut calcular que l’edat del núvol de N49 tal com el veiem, té uns 5.000 anys, alhora que també és creu que l’energia que va produir l’explosió va ser del doble d’una supernova del tipus mig. Aquests resultats preliminars suggereixen que l’explosió original va ser causada pel col·lapse d’una estrella massiva.

459891main_image_1679_800-6.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:30 pm

    […] 14 Juny 2010. Runa estel·lar.   […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.