Robots exploradors d’asteroides perillosos.

Una flota de sondes exploraran el Sistema Solar, per protegir-nos d’asteroides perillosos. Aquests petits robots esfèrics aterraran en un asteroide, mentre que altres més grans escoltaran les informacions i vibracions que hauran originat degut a l’aterratge, per determinar d’aquesta manera l’estructura interior d’aquest objecte.

la NASA,  te una llista amb 800 asteroides amb òrbites potencialment perilloses, per les seves possibles col·lisions amb el nostre planeta. Si un d’ells realment és troba en el camí d’aquesta col·lisió, conèixer les seves propietats físiques pot ser crucial per intentar destruir-lo, o desviar-lo de la seva òrbita.

Si aquest asteroide és un senzill tros de roca, un propulsor convenienment adherit a l’objecte podria estalviar-nos un impacte catastròfic. Això no funcionaria, si l’asteroide fos una concentració de petites roques unides per la gravetat. Un objecte d’aquestes característiques va ser visitat per la sonda japonesa Hayabusa.

En els casos d’asteroide de concentració gravitatòria, o que aquest tingui una grandària mitjana, un “tractor de gravetat” funcionaria millor. Aquest vehicle espacial, simplement giraria entorn de l’asteroide per donar-li un impacte suficient per desequilibrar-lo i treure’l de l’òrbita d’impacte al nostre planeta.

robot-explorador.jpg

més informació a, http://space.newscientist.com/channel/solar-system/comets-asteroids/dn11001

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 25, 2007 4:12 pm

    […] 18 Febrer 2007. Robots exploradors d’asteroides perillosos. […]

Deixa un comentari