Extraordinària posta de Lluna.

La Lluna plena s’amaga alhora que el Sol està a punt de sortir per l’horitzó oposat. El VLT ja ha tancat els seus ulls després d’una llarga nit d’observacions i els astrònoms i operadors dels telescopis ja dormen, mentre que els enginyers i astrònoms de dia ja comencen una nova jornada de treball. D’aquesta manera ens trobem en l’observatori astronòmic més productiu del món.

Gordon Gillet, membre de l’equip de l’ESO, dona la benvinguda al nou dia capturant aquesta sensacional imatge a 14 quilòmetres de distància, des del camí que porta a prop del cerro Armazones, el cim escollit recentment pel Consell de l’ESO, com el nou emplaçament per instal·lar l’European Extremely Large Telescope (E-ELT) de 42 metres de diàmetre.

Al contrari del que podríem pensar, aquesta imatge no és uhn muntatge. La Lluna sembla més gran al ser observada arran de l’horitzó i d’aquesta manera la nostra percepció ens enganya per la proximitat de les referències existents en la superfície. Per obtenir aquesta espectacular imatge, va utilitzar un teleobjectiu de 500 mil·límetres. Una longitud molt llarga redueix la profunditat de camp, fent que els objectes enfocats semblim com si estiguessin a la mateixa distància. Aquest efecte combinat amb l’extraordinària qualitat d’aquesta imatge, dona la impressió que la Lluna és trobi sobre de la plataforma del VLT, darrera mateix dels telescopis, encara que en realitat està unes 30.000 vegades més lluy.

potw1023a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 8:04 pm

    […] 9 Juny 2010. Extraordinària posta de Lluna.  […]

Deixa un comentari