Una enorme galàxia ens mostra la seva gana gràcies a una lent gravitatòria.

Recentment s’ha descobert una lent gravitatòria en un cúmul de galàxies relativament proper a nosaltres. Aquest cúmul de galàxies, és un dels més massius dels coneguts en el nostre Univers proper, segons indiquen uns astrònoms en un estudi recent. Aquesta recerca també confirma que el canibalisme galàctic és una de les raons de la gran massa d’aquesta regió, arribant a 30 bilions de vegades la massa del nostre Sol.

La massiva galàxia que està situada en el nucli de galàxies Abell 3827, que és troba al voltant de 1.400 milions d’anys llum. Aquesta galàxia, així com els centenars de companys més petits del cúmul, són visibles en aquesta espectacular imatge que ha donat a conèxier l’Observatori Gemini. La imatge forma part de l’article publicat a  The Astrophysical Journal Letter, on s’informa sobre l’estudi d’aquesta massiva galàxia, observada a través de la lent gravitatòria formada en el seu nucli (visible també en la imatge), i que ha proporcionat noves mesures de l’extrema massa d’aquesta galàxia.

 Malgrat la brillantor d’aquesta galàxia anomenada ESO 146-IG 005, que domina el centre d’Abell 3827, “la magnitud de la seva gana no s’aprecia completament”, va comentar l’astrònom Rodrigo Carrasco, membre de l’equip de l’Observatori Gemini Sud. Les observacions del Gemini, han mostrat per primera vegada els efectes de la lent gravitatòria del nucli d’ESO 146-IG 005.

20100506_abell_3827.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:30 pm

    […] 4 Juny 2010. Una enorme galàxies ens mostra la seva gana gràcies a una lent gravitatòria.   […]

Deixa un comentari

The document has moved here.


301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80