Secció transversal del pol nord de Mart.

Aquesta imatge ens mostra una secció transversal, d’una regió del casquet glacial del pol nord del planeta Mart, obtinguda amb les dades del Mars Reconnaissance Orbiter Shallow Radar (SHARAD), un dels sis instruments que viatgen a bord d’aquest vehicle espacial.

Les dades ens descriuen l’estructura interior del gel d’aquesta regió, amb les conseqüents anotacions dels diferents estrats. El gel que s’observa en aquest gràfic té un gruix de 2 quilòmetres aproximadament, i 250 quilòmetres de base.

Les línies blanques indiquen els senyals de reflexió del radar, situat en aquest vehicle espacial. Cada línia representa un estrat diferent en aquesta regió. Els científics estudien els diferents estrats situats com un pastís; que s’inclinen de dalt a baix per sobre de la superfície del planeta, mostrant d’aquesta manera un llunyà passat.

pia13164_fig1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.