WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 13:37:04' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Observat un gran forat en un núvol de pols i gas.

L’Observatori Espacial Herchel ha fet un descobriment inesperat; un forat enmig d’un núvol que envolta unes joves estrelles. El forat ens dona una visió sorprenent del procés final de la formació de les estrelles.

Les estrelles que neixen amagades en els densos núvols de pols i gas, poden ser estudiats en detall pel Herchel; una missió de l’Agencia Espacial Europea, amb participació de la NASA. Tot i que els raigs de llum i els potents vents de gas s’han observat des de fa molt de temps, sempre ha estat un misteri, la manera de com utilitzava una estrella els raigs per endur-se del seu voltant la resta del núvol de material de la seva formació. Per primera vegada, el herchel ha observat aquest procés.

Un brillant núvol de reflexió, conegut com NGC 1999 està a prop d’una petita regió negre del cel. Durant tot el segle XX, s’havia cregut que aquestes regions fosques, eren núvols densos de pols i gas que bloequejaven la llum completament.

Quan el Herchel ha mirat en la seva direcció per estudiar aquestes joves estrelles, els astrònoms s’han sorprés en observar que el núvol continuava de color negre, una circumstància que no tenia que passar. Els ulls infrarojos del Herchel estan dissenyats per observar a través d’aquests núvols. O el núvol és immensament dens, o passa alguna altre cosa.

Investigant amb altres telescopis situats en la superfície terrestre, han observat que no era una regió densa de gas, si no que realment estava buida. Alguna cosa havia “bufat” a través d’aquest núvol.

“Ningú havia vist fins ara, un forat com aquest”, comenta en Tom Megeath, membre de la Universitat de Toledo a Ohio, i responsable d’aquesta recerca.

Els astrònoms creuen que els potents raigs de gas d’algunes joves estrelles d’aquesta nebulosa, haurien foradat la regió de gas i pols que forma NGC 1999.

nhsc2010-006b-sm.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:02 pm

    […] 22 maig 2010. Observat un gran forat en un núvol de pols i gas. […]

Deixa un comentari