Encontre de la sonda Cassini d’Enceladus i Tità.

Després d’un mig in mig de l’últim encontre de la sonda Cassini de la NASA amb satèl·lits de Saturn, tornarà a retrobar-se aquesta setmana amb dues llunes d’aquest planeta; on podrà observar els guèisers d’Enceladus i la boirosa atmosfera de Tità. L’alineació d’aquestes dues llunes, significarà que la Cassini pugui observar els dos satèl·lits en menys de 48 hores, sense necessitat de fer cap maniobra.

Cassini s’haura trobat amb Enceladus la nit del dia 17 de maig a les primeres hores del 18 (horari UTC del Pacífic). El vehicle espacial passarà a uns 435 quilòmetres de la superfície d’aquesta lluna.

El principal objectiu d’aquest acostament serà observar a contrallum del Sol els plomalls rics en aigua, emergint de la regió polar sud d’aquesta lluna. D’aquesta manera els científics podran analitzar amb l’espectrògraf la llum i detectar si hi ha nitrogen molecular. L’amoníac ja s’ha detectat en aquests plomalls, i alhora volen comprovar si hi ha la calor necessària per descompondre les molècules d’amoníac en nitrogen. Determinar la quantitat de nitrogen molecular en els plomalls donarà la informacióm sobre els processos tèrmics del interior d’aquest satèl·lit.

Més endavant, durant el vespre del dia 19 de maig, la Cassini s’acostarà a uns 1.400 quilòmetres de la superfície de Tità. La sonda està investigant les subtils variacions gravitacionals de Tità cap a la sonda, un 25% més gran que el que faria el planeta Mercuri. Analitzar aquestes dades ajudarà als científics a assabentar-se de si Tità disposa d’un oceà líquid sota de la seva superfície.

cassini20100517-full-a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.


301 Moved Permanently

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80