Volcans a Meridiani Planum.

Els dipòsits de cendra volcànica donen color a la regió de Meridiani Planum, en una imatge enregistrada per la Càmera Estèreo d’Alta Resolució (HRSC) a bord de la sonda Mars Express de l’ESA. La imatge ens dona informació respecte a la direcció del vent en aquestes regions del planeta Mart.

Meridiani Planum és una plana situada entre les regions altes i baixes dels hemisferis nord i sud de Mart, és troba a mig camí entre la gran regió volcànica de Tharsis a l’oest, i la conca d’impacte Hellas Planitia més a baix a al sud-est. Observada amb telescopi, Meridiani Planum s’aprecia un sorprenent color fosc, situat a prop del l’equador.

La regió de Meridiani Planum cobreix una àrea d’uns 127 per 64 quilòmetres, és a dir uns 8.000 quilòmetres quadrats (una mica més que les comarques barcelonines). Per escollir un sistema de referència de coordenades al planeta Mart, és va agafar aquesta regió, equivalent al meridià de Greenwich per determinar l’origen dels meridians terrestres.

La HRSC va prendre aquestes imatges el passat dia 1 de setembre de 2005, durant la seva òrbita número 2097, amb una resolució aproximada de 13 metres per píxel.

464-20100804-2097-6-co-01-m.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Gener 7, 2013 2:43 pm

    […] 16 Maig 2010. Volcans a Meridiani Planum.  […]

Deixa un comentari