Dos mons, un Sol.

Mentre les vides dels humans és desenvolupen a la Terra sense cap problema, el ròver Mars Exploration Rover Opportunity de la NASA, feia una parada en el seu camí i capturava aquest mosaic de la superfície del planeta Mart, al voltant de les 15 hores del dia 2 de maig de 2010. El cronometratge d’aquesta fotografia feta amb la càmera panoràmica del Opportunity (Pancam), és coordinava “al mateix moment” d’un esdeveniment fotogràfic simultani en milers de localitzacions de la Terra. Una activitat organitzada pel blog fotogràfic del New York Times.

Observem les dunes polsegoses marrons i vermelloses, que s’estenen cap el sud al llarg de l’horitzó, que hi ha al davant del ròver.

“Dos mons, un Sol”, va ser el lema de referència que va incriure la Pancam a la imatge, on podem observar el sistema de calibratge a baix de la fotografia. L’objecte s’utilitza com element de calibratge de color de les imatges, i que l’ombra alhora serveis com a gnòmon per tal de saber l’hora marciana (una proposta de finalitat educativa).

Aquesta imatge és va capturar amb diferents filtres de la Pancam: a través del filtre vermell de 602 nanòmetres, verd a 530 nanòmetres i blau a 480 nanòmetres. S’ha calibrat tots els filtres per tal d’aproximar els colors que serien vistos per l’ull humà si estiguéssim presents a la superfície de Mart. La càmera va prendre la imatge el dia 2.229 d’estada a Mart (o Sol).

450899main_pia13104-full.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

The document has moved here.

Moved Permanently