La radiació X ens mostra la localització de la matèria desapareguda.

Uns científics han utilitzat l’Observatori de raigs X Chandra de la NASA i el XMM-Newton de l’ESA, per localitzar una gran reserva de gas enmig d’una estructura de galàxies, i que està situada a uns 400 milions d’anys llum de la Terra.

En aquesta representació artística, on ens descriu l’anomena’t Mur de l’Escultor. Galàxies espirals i el·líptiques sens mostren en aquesta paret junt amb el gas intergalàctic que ara s’ha detectat, i que s’anomena Warm Hot Intergalactic Medium (WHIM), que el podem observar en color blau. Aquesta descoberta és l’evidència més clara de la “matèria fosca”, situada com una teranyina de gas calent i difús.

L’emissió de raigs del WHIM d’aquest “mur”, és massa dèbil com per ser localitzada, per aquest motiu s’ha detectat l’absorbiment de la llum de fonts brillants situades més enrere del WHIM, gràcies a les profundes observacions del Chandra i el XMM. La font de llum correspon a un forat negre supermassiu situat a una distància aproximada de 2.000 milions d’anys llum. Això és el que ens mostra precisament la il·lustració. El viatge de la font lluminosa a través del Mur de l’Escultor fins a la Terra. La localització de la font de llum, el Mur de l’Escultor i la nostra Via Làctia, és mostra en un requadre a part.

h2356.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari