Els telescopis del Paranal en la distància.

Aquesta imatge sembla treta d’una pel·lícula de ciència ficció, amb estranyes i llunyanes estructures que s’alçen per sobre d’una dessolada vall extraterrestre. De fet, és tracta del àrid desert d’Atacama situat al nord de Xile, amb les curioses estructures metàl·liques que és retallen contra el cel i que formen part del Very large Telescope (VLT) de l’ESO, l’observatori astronòmic terrestre més avançat del món. Els seus quatre telescopis de 8,2 metres de diàmetre els podem observar a la dreta de la imatge, en el cim del Cerro Paranal.

A l’esquerra és localitza el Visible and Infrared Survey Telescope for Astronomy (VISTA) de 4,1 metres de diàmetre, el telescopi de rastrejament més gran d’aquestes característiques.

Les condicions d’aridesa extrema i la gran alçada del Paranal, el converteixen en una excel·lent regió òptica per instal·lar qualsevol observatori astronòmic. L’aparença d’un altre món i el seu aïllament, són els ingredients addcionals per l’aventura i fer astronomia d’avantguarda.

potw1018a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:31 pm

    […] 10 Maig 2010. Els telescopis del Paranal en la distància.  […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

The document has moved here.

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80