Cràters a l’interior de la conca Hellas.

Aquesta imatge capturada per la High Resolution Imaging Science Experimetn (HiRISE), una càmera situada a bord de la sonda mars Reconnaissance Orbiter de la NASA, cobreix una petita regió situada al nord-oest de la conca Hellas, al sud del planeta Mart. Una formació d’uns 2.200 quilòmetres de diàmetre, una regió on hi ha les depressions superficials més grans del planeta, ja que Hellas podria ser un dels cràters meteòrics més grans del sistema solar.

Aquesta regió d’Hellas té un cert nombre de formacions inusualment antigues, segons és creu degut a la seva alta densitat de cràters. Un d’aquest cràters situats a Hellas s’ha omplert de  material. Això podria estar relacionat amb l’activitat volcànica de les regions nord-occidentals d’Hellas.

Tanmateix podria estar relacionat amb processos d’aigua i gel d’aigua. Hi ha diferents evidències de la zona relacionada amb l’existència de gran quantitat de gel.

Aquesta imatge és una petita àrea d’aquesta regió, centrada a 33,95 graus de latitud sud, i 48,50 graus de longitud est. La imatge va estar capturada per l’HiRISE el passat dia 28 de març de 2010.

pia13097.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari