Un planeta estrany, segons el telescopi Spitzer.
El Telescopi Espacial Spitzer ha descobert una cosa estranya en un llunyà planeta; li falta el metà, un ingredient comú en molts dels planetes del nostre Sistema Solar.
“Això és un gran trencaclosques”, comenta en Kevin Stevenson, membre de la Universitat Central de Florida a Orlando, i responsable de l’article publicat a la revista Nature el passat dia 22 d’abril. “Els models ens indiquen que el carboni, hauria d’estar present en aquest planeta en forma de metà. Els teòrics estan ocupats en resoldre el problema”.
Aquest descobriment dóna un pas endavant alhora de investigar les atmosferes de planetes distants que són de la mida de la Terra. Aquest planeta lliure de metà, anomenat GJ 436b, té una mida semblant al planeta Neptú, sent el de mida més petita que s’ha investigat la seva atmosfera. Un telescopi que fos més gran podria analitzar de la mateixa manera en altres mons, els senyals químics que han propiciat la vida a la Terra, com podrien ser: el diòxid de carboni, l’aigua o l’òxigen.
“En el fons, el que volem trobar són les biosignatures en un món petit i rocós. L’oxigen especialment amb una mica de metà, que ens indicarien que probablement no estem sols”.
“En aquest cas, esperàvem trobar metà no a causa de la presència de la vida, però si per la pròpia química del planeta”, comenta en Joseph Harrington, membre també de la Universitat Central de Florida, i responsable d’aquesta investigació.
Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.
Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.
Deixa un comentari