Dione passant per davant de Tethys.

La lluna Dione la podem observar passant per davant de Tethys, aquests dos satèl·lits de Saturn, han estat enregistrats en un “esdeveniment mutu”, des del vehivle espacial Cassini de la NASA. Els esdeveniments mutus succeeixen quan des de la línia de visió de la sonda Cassini dos satèl·lits passant un per davant de l’altre.

Als científics els ajuden molt aquests successos, per tal de poder refinar les òrbites de les llunes de Saturn. En altres ocasions ja hem observat aquests esdeveniments mutus. La regió il·luminada és la llum que prové de Saturn, i que fa brillar els dos hemisferis de Tethys de 1062 quilòmetres i Diones de 1123 quilòmetres de diàmetre.

La imatge és va prende en llum visible i un filtre verd, amb la càmera d’angle estret de la sonda Cassini, el passat dia 26 de març de 2010. La imatge és va capturar des d’una distància aproximada de 2 milions de quilòmetres de Dione, i 2,4 milions de quilòmetres de Tethys. La resolució d’aquesta imatge és de 12 quilòmetres per píxel per Dione i 14 quilòmetres per píxel per Tethys. El contrast de la imatge s’ha augmentat per tal de realçar la visibilitat de les regions superficials.

pia12624.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 31, 2010 5:15 pm

    […] 6 Maig 2010. Dione passant per davant de Tethys.   […]

Deixa un comentari