Enceladus, un món gelat.

Les nombroses fractures blau-verdoses que podem observar en fals color, en aquesta fotografia pressa per la sonda Cassini de la NASA, corresponen a grans extensions de gel que cobreixen la major part d’aquest satel·lit de Saturn.

La fotografia ens mostra l’hemisferi que sempre està d’esquena al planeta. Penseu que el mateix que l’hi passa a la Lluna, ensenyant-nos sempre la mateixa cara, degut a la sincronia de velocitat de rotació amb la de translació,  degut a l’atracció gravitatòria de la Terra, succeeix a la majoria de satèl·lits del Sistema Solar. Amb aquestes circumstàncies, aquesta regió conté un cert nombre de trets tectònics importants, monstrant  per exemple com interacciones les diferents forces geològiques, també podem observar diferents impactes meteòrics.

En el centre de la fotografia hi ha la regió de Diyar Planitia, una zona plana i amb estructures de “canals”. Tot aquest hemisferi, les fractures interrompen el terreny més antic. Les més joves esmostren de color blau-verdós, indicant segurament la presència de gel d’aigua.

Aquest mosaic consta de 75 imatges, amb 25 registres per generar el fals color. Estan presses amb la càmera d’alta resolució de la sonda Cassini el dia 9 de març de 2005, des de una distància que variava dels 4.300 als 31.800 quilòmetres.

enceladus1.jpg

més informació a, http://photojournal.jpl.nasa.gov/catalog/PIA08354

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 10, 2007 11:09 am

    […] 15 Febrer 2007. Enceladus, un món gelat. […]

Deixa un comentari