WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-28 18:47:57' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La brillant Nebulosa de la Llacuna.

El gas i la pols és condensen iniciant el procés de la creació de noves estrelles, tal com podem observar en aquesta imatge de Messier 8, també coneguda com la Nebulosa de la Llacuna. Situada a una distància entre quatre i cinc mil anys llum de nosaltres, en direcció a la constel·lació de Sagittarius, la nebulosa és un núvol interestel·lar gegant d’uns 100 anys llum de grandària. Conté nombroses estrelles massives i calentes, on la seva radiació ultraviolada modela el gas i la pols, donant-li diverses i complexes formes. Dues d’aquestes estrelles gegants il·luminen la regió més brillant de la nebulosa, coneguda com a Nebulosa del Rellotge de Sorra, amb una estructura espiral en forma d’embut a prop del seu centre.

Messier 8 és una de les poques nebuloses de formació estel·lar observable a simple vista, i que va ser descoberta l’any 1747, tot i que la seva amplia gamma de colors no va ser observada fins l’aribada dels grans telescopis. La nebulosa de la Llacuna rep el seu nom de l’ampli sender fosc amb forma de llacuna situat en el mig de la nebulosa i que la divideix en dues meitats.

La imatge combina observacions fetes a través de diferents filtres (B,V,R) amb el telescopi  danés de 1,5 metres de diàmetre de l’observatori de La Silla de l’ESO a Xile.

potw1016a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari