Estrelles gegants a Pismis 24.

Aquesta podria ser la llar d’algunes de les estrelles més grans que s’han descobert fins ara, el cúmul estel·lar obert Pismis 24, la qual brilla dins de la nebulosa NGC 6357, situada a la constel·lació de Scorpius. Algunes d’aquestes estrlles pesen més de 100 vegades el nostre Sol, convertint-les en verdaderes estrelles gegants. Les estranyes formes que adopten els núvols són el resultat de la gran quantitat d’intensa radiació emesa per aquestes estrelles calentes i massives. El gas i pols de la nebulosa tapen les enormes estrelles acabades de néixer i que podem observar en llum visible, gràcies als potents telescopis.

La imatge combina observacions fetes mitjançant tres filtres diferents en llum visible (B,V,R), amb el telescopi danès de 1,5 metres de diàmetre, situat a l’observatori ESO de La Silla.

potw1015a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

 

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 27, 2010 2:13 pm

    […] 20 Abril 2010. Estrelles gegants a Pismis 24.  […]

Deixa un comentari