Un petit telescopi per observar tres exoplanetes.

Uns astrònoms han aconseguit una imatge de tres planetes orbitant una llunyana estrella, utilitzant per aquest motiu un telescopi terrestre relativament petit. Aquesta sorprenent proesa ha estat feta per l’equip de recerca del Jet Propulsion Laboratory de Pasadena, amb una petita part del mirall del telescopi Hale de l’Observatori Palomar, situat al nord de San Diego.

Aquests planetes havien estat descoberts prèviament per dos dels més grans telescopis del món: el W.M. Keck Observatory de 10 metres de diàmetre, i el Gemini Nordth Observatory de 8 metres de diàmetre, tots dos situats a Hawaii. Els planetes orbiten a l’estrella HR 8799, sent els primers en ser observats directament el novembre de l’any 2008.

Aquesta nova imatge en llum infraroja, va ser capturada amb una part de 1,5 metres de diàmetre del telescopi Hale. Per aconseguir aquest repte, l’equip de recerca va utilitzar la tecnologia punta per aprofitar un mirall tant petit. Van combinar dues tècniques: òptica adaptativa i un coronògraf, per tal de minimitzar el resplendor de la pròpia estrella , i mostra d’aquesta manera el dèbil fulgor dels planetes.

444226main_exoplanet2010041.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 12:03 pm

    […] 18 Abril 2010. Un petit telescopi per observar tres exoplanetes.   […]

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80
301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.