És mesura la força del camp magnètic còsmic.

Uns astrònoms han detectat l’evidència de les estructures dels potents camps magnètics que han d’existir entre les galàxies. El descobriment pot ajudar a entendre l’origen del magnetisme en el cosmos, i fer d’aquesta manera més comprensible els processos d’investigació del que va succeir fa 13.700 milions d’anys durant el Big Bang.

Aquest nou estudi ha estat publicat el dia 1 d’abril a la revista Science, “pot ser la clau per entendre el procés fonamental dels camps magnètics que existeixen en el medi intergalàctic”, comenta l’Ellen Zweibel, astrofísic teòric de la Universitat de Wisconsin.

Totes les galàxies contenen camps magnètics. El camp magnètic de la Via Làctia és molt més intens en el seu centre, on la seva força és 1/20.000 la força del camps magnètic terrestre.

Els camps magnètics també impregnen l’espai intergalàctic, però fins ara els astrònoms no havien reconegut la seva força i el seu origen. Una idea,  era suposar que tot l’espai estava solcat per un dèbil camp magnètic que s’havia generat després del Big Bang, i aquest camps augmentava en força a mesura que les estrelles i les galàxies acumulaven la seva intensitat. Una altre possibilitat, seria que els camps magnètics és formaven incialment entorn d’un moviment del plasma, en els moments de l’univers primitiu, i com les estrelles també és propagava cap enfora a l’espai.

Aquesta nova recerca suggereix que la primera opció podria ser la correcta, i posa un límit més baix a la intensitat d’aquest camp.

untitled3.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2010 Desembre 30, 2010 1:59 pm

    […] 17 Abril 2010. És mesura la força del camp magnètic còsmic.   […]

Deixa un comentari